vergoeding / verwijzing

Logopedie zit in de basisverzekering van uw zorgverzekeraar en wordt voor kinderen volledig vergoed. De praktijk heeft voor 2018 een contract met alle zorgverzekeraars. U kunt de praktijk zonder verwijzing van de huisarts bezoeken (als uw zorgverzekeraar dit vergoed).  Mocht iets niet duidelijk zijn over vergoeding of verwijzing, neemt u dan gerust contact op.

aanmelden

 

U meldt zich aan per telefoon, mail of via het contactformulier op deze site. Daarna komt u voor de eerste keer voor een intake.  U neemt het verzekeringspasje en een identiteitskaart van uw kind mee en eventueel een verwijzing van de huisarts. Zo nodig maken we een afspraak voor onderzoek. 

onderzoek

Uw kind wordt in de praktijk onderzocht naar de spraak, taal en/of communicatie. Voor een goed beeld heb ik, als u het goed vindt, contact met school of andere betrokkenen. We bespreken het onderzoek en het vervolg van de behandeling in een aparte sessie. 

behandeling

 

 

U kind en uw komen op een vaste tijd naar de praktijk. De behandeling duurt telkens een half uur. Door erbij aanwezig te zijn, ziet u wat u thuis kunt doen. Ook kunt u van de praktijk materiaal lenen, om het thuis op uw eigen manier te herhalen. Als uw kind voldoende gegroeid is, nemen we weer afscheid van elkaar.

samenwerken

Voor de ontwikkeling van uw kind is het belangrijk dat wij, u als ouder en ik als therapeut, samenwerken. We kijken samen waar u en uw kind tegenaan lopen en welke oplossingen of therapiemethoden kunnen helpen.

openings-tijden

klachten

Op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30 uur, behalve donderdag.

Eventuele klachten kunt u natuurlijk altijd bespreekbaar maken. Mocht u desondanks met een klacht blijven zitten, dan kunt u terecht bij de beroepsvereniging van logopedisten.

klant-tevredenheids-onderzoek

De praktijk doet mee aan een klanttevredenheidsonderzoek. Dat wordt uitgevoerd door Mediquest. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gebeurt anoniem. 

privacy

Praktijk voor Kind en Communicatie hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. De manier waarop dat gebeurt, vindt u in mijn privacyreglement.

ervaringen

Een moeder zegt na afloop: "voor de logopedie was hij verlegen en praatte hij zacht. Nu stapt hij makkelijk op mensen af."

Een jongen van 7 vertelt: "Ik vond de logopedie leuk, omdat ik goed leerde praten."

"Het is fijn dat ze naar het hele plaatje kijkt en niet alleen de focus op het praten ligt."

Een meisje van 11:"Ik ben nu niet meer zo verlegen en ik maak nu graag grapjes met de juf."

Een leerkracht: "het lijkt wel of vader ook profiteert van je aanpak. De vader (van het clientje) vertelt opvallend meer dan ik gewend was."

Een vader zegt na de tweede keer: "mijn zoon wil nooit mee als we een afspraak hebben, maar naar jou gaat hij graag."